Υλικά
20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ. χοντρές καφέ φακές βρασμένες al dente και στραγγισμένες καλά
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα από ρίγανη ή από θυμάρι
½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Περνάμε τις γαρίδες γρήγορα από στεγνό αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι σε μπολ αλατίζουμε και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα.
Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναρισθούν για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
A.T.