Υλικά
1 κ. χοιρινό κιμά Υλικά
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και ξυσμένες
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικο ψωμί
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
⅓ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την πατάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει τρυφερή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το μείγμα κρεμμύδι -σκόρδο -πατάτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε πλακουτσωτούς κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα chiftele μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Τα σερβίρουμε παραδοσιακά μαζί με πουρέ πατάτας.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 35 λεπτά.
Α.Τ.