Follow us

Φιλέτο λαβράκι φρικασέ με αρωματικά βότανα (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Φιλέτο λαβράκι φρικασέ με αρωματικά βότανα (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα από λαβράκι 250 γρ./ καθένα 

2 μεγάλα μαρούλια

400 γρ. πράσο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα

2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες και ψιλοκομμένα

4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 αβγά

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

150 ml λευκό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για γαρνιτούρα: πολύ ψιλοκομμένος άνηθος και μάραθος

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι.

Το κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το καρότο, το σέλερι, το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι φρέσκο και το μαρούλι.

Μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγό με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο -λίγο ζωμό από τα λαχανικά, χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Επιστρέφουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στη σβηστή εστία κουνώντας την για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει το αβγολέμονο.

Ετοιμάζουμε το ψάρι: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με 3 κ.σ χυμό λεμονιού.

Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα λαχανικά στο πιάτο, βάζουμε από πάνω ένα φιλέτο ψαριού, περιχύνουμε με το αβγολέμονο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μάραθο.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με 3 κ.σ χυμό λεμονιού.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.