Υλικά
500 γρ. λινγκουΐνι Υλικά
3 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 2 εκ.
½ φλ. ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτριο ξερό φύλλο δάφνης
2 κ.σ. βούτυρο
¾ φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάψει το κρέας να είναι ροζ στο εσωτερικό.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ½ φλ.
νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ.
από το νερό που τα βράσαμε.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με τις αγκινάρες και το κοτόπουλο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας -δεν την αφήνουμε να βράσει-, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.