Υλικά
Υλικά
1 κ. ή περίπου 40 τεμάχια μαύρα σαλιγκάρια
500 γραμ. ρύζι τ. Καρολίνα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα σαλιγκάρια: αφού μαζέψουμε ή αγοράσουμε τα σαλιγκάρια μας, τα τοποθετούμε σε μεγάλο σουρωτήρι ή σε λεκάνη που να μπορούμε να την σκεπάσουμε για να μην φύγουν.
Τα πασπαλίζουμε με λευκό αλεύρι και σκεπάζουμε καλά το σουρωτήρι με διπλή λαδόκολλα που στερεώνουμε με λάστιχο και βάζουμε επάνω ένα βάρος.
Αν χρησιμοποιήσουμε λεκάνη, τρυπάμε τη λαδόκολλα πολλές φορές για να αναπνέουν τα σαλιγκάρια. Τα αφήνουμε να ταϊστούν ένα 24ωρο και την επόμενη μέρα τα πλένουμε ένα-ένα με φρέσκο νερό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο ακόμα φορές για να είμαστε σίγουροι ότι τα σαλιγκάρια έχουν καθαριστεί καλά εσωτερικά και εξωτερικά, αλλιώς θα είναι πικρά. Την τελευταία λοιπόν φορά που θα ταΐσουμε και θα πλύνουμε τα σαλιγκάρια, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα και διαλέγουμε όσα κινούνται και είναι ζωντανά και τα υπόλοιπα τα πετάμε.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 50ml ξύδι.
Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζωντανά σαλιγκάρια.
Ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τα σαλιγκάρια να βράσουν για 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
Σουρώνουμε τα σαλιγκάρια κρατώντας το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Λίγο πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και το δεντρολίβανο, τα καβουρδίζουμε για λίγο μέχρι να πάρουν το άρωμα από το σκόρδο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και 500 ml από το νερό που βράσανε.
Συμπληρώνουμε 500 ml καθαρό νερό αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 με 25 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τη σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.
Το σαλιγκαροπίλαφό μας είναι έτοιμο.