Υλικά
2 καβούρια μπλεΥλικά
⅓ φλ. πράσο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
½ φινόκιο σε καρεδάκια
¼ πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
¼ πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
100 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ ποτήρι ούζο
½ ποτήρι κρασί λευκό
50 γρ. βούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμός κότας
200 γρ. ρύζι για ριζότο
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καβούρια αφαιρώντας το κάτω μέρος και βγάζοντας την άμμο και τα εντόσθια.
Τα κόβουμε στα τέσσερα και κρατάμε αν θέλουμε το καπάκι για ντεκόρ.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο, μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.
Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αφήνουμε να πιεί τα υγρά, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και τα ντοματάκια.Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Βάζουμε μέσα τα καβούρια, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.