Υλικά
2 κ. καβούριαΥλικά
4 εκ. ρίζα τζίντζερ φρέσκια, ξεφλουδισμένη και ξυσμένη
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 καυτερές πιπερίτσες χωρίς μεμβράνες και σπόρους
2 φλ. κοτόζουμο ή 1 φλ. κοτόζουμο και 1 φλ. από το νερό που βράσαμε τα καβούρια
¼ φλ. πελτές ντομάτας
½ φλ. sweet chili sauce
1 αβγό χτυπημένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες
1 κ.σ. κορνφλάουρ
7 κ.σ. σησαμέλαιο ελαφρύ ή άλλο σπορέλαιο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρύζι μπασμάτι για συνοδεία
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 2 κ.σ κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα κοκκάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και την/τις πιπερίτσες ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους (προσέχουμε πολύ να μην αρπάξουν).
Προσθέτουμε τα καβούρια και τον ζωμό και φέρνουμε το φαγητό σε βράση.
Μαγειρεύουμε γύρω στα 6 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ και τη sweet chilli sauce.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, chilli sauce και ταμπάσκο, σύμφωνα με το γούστο μας.
Ρίχνουμε το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα σε μπολ με το αβγό χυπημένο.
Γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και συνοδεία το ρύζι μπασμάτι.Α.Τ.