Υλικά
4 πέστροφες Yλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
10-15 ντοματάκια
10-15 ελιές χωρίς το κουκούτσι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και φιλετάρουμε τις πέστροφες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα της πέστροφας με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε προσεκτικά κάθε φιλέτο από την άλλη μεριά με μια φαρδιά σπάτουλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει το ψάρι χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε το ψάρι στην άκρη, στραγγίζουμε το ελαιόλαδο, καθαρίζουμε το τηγάνι και ξαναβάζουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν αφρίσει ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το σκόρδο και τα ντοματάκια.
Μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.