Follow us

Νιόκι γλυκοπατάτας

Νιόκι γλυκοπατάτας

Υλικά

Υλικά

1 κ. γλυκοπατάτες Νάξου πορτοκαλί

200 γρ. παρμεζάνα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκος αβγού

8 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπέρι

5 γρ. μοσχοκάρυδο

Για την κρέμα Αρσενικού

100 γρ. Αρσενικό τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

20 γρ. κορνφλάουρ

2 γρ. πιπέρι

4 γρ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα νιόκι: τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.

Αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε τη σάρκα της πατάτας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Στη συνέχεια, σπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις μεταφέρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ.

Ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να πάρουν όλο το αλεύρι.

Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνια διαμέτρου 2,5 εκ..

Κόβουμε κάθε μπαστούνι σε κομματάκια μήκους 1,5 εκ.

και τους δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε (στρογγυλό, οβάλ, ή τα αφήνουμε όπως τα κόβουμε).

Ρίχνουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια.

Λίγο πριν τα σερβίρουμε, καίμε βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε για 2-3 λεπτά τα νιόκι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα Αρσενικού: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το φύλλα φασκόμηλου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας “πιάσει” και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα τυριά, μέχρι να λιώσουν.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε, βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα νιόκι και ένα βαθύ πιάτο περιχύνουμε με την σάλτσα Αρσενικού και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από πάνω.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Barozzi της Νάξου.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.