
Υλικά
1 ½ φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο (η φρέσκο, βρασμένο)Υλικά
1 κονσέρβα τόνο στο νερό
4 ώριμα αβοκάντο
4 αβγά σφιχτοβρασμένα
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 ντοματάκια κομμένα σε τέταρτα
1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους και μεμβράνες ψιλοκομμένη
Χυμός από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 γερή πρέζα κύμινο
4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι.
Αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα διατηρώντας το εξωτερικό των φρούτων (τη φλούδα) και την κόβουμε σε κομματάκια σαν ζάρια.
Την βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τη ραντίζουμε με το λάιμ ή το λεμόνι να μην μαυρίσει.
Ραντίζουμε και το άδειο εσωτερικό των αβοκάντο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο, τον θρυμματίζουμε με πιρούνι και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το καλαμπόκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
Γεμίζουμε με τη σαλάτα τα αβοκάντο.
Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από 2 μισά αβοκάντο και από 1 αβγό κομμένο κατά μήκος στη μέση.
A.T.