Follow us

Γαρίδες σχάρας με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ με τζίντζερ, ελαιοζάχαρο λεμονιού και κινόα με σπανάκι

Γαρίδες σχάρας με κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ με τζίντζερ, ελαιοζάχαρο λεμονιού και κινόα με σπανάκι

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλες γαρίδες ή 16 γαρίδες μεσαίου μεγέθους

Για την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ:

250 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ) καθαρισμένες

50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

150 γρ. ζωμός λαχανικών

10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Αλάτι

Για την πράσινη κινόα με σπανάκι:

50 γρ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. σπανάκι, κομμένο

1 ματσάκι άνηθος

160 γρ. κινόα μισοβρασμένο

250 ml ζωμός λαχανικών

Χυμός από 1 λεμόνι

Από ½ ματσάκι μάραθος, καυκαλίθρες και μυρώνια

Για το ελαιοζάχαρο λεμονιού

100 γρ. φλούδες λεμονιού, χωρίς το καθόλου το άσπρο μέρος

100 γρ. ζάχαρη

25 γρ. χυμός λεμονιο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κινόα με το σπανάκι: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και τα μυρωδικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και το περνάμε από σίτα.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κινόα και αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμο (γύρω στα 15 λεπτά).Ετοιμάζουμε την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το τζίντζερ, αλάτι και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι καλά βρασμένες, τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, δουλεύουμε για 2 λεπτά και περνάμε τον πουρέ από σίτα.Ετοιμάζουμε το ελαιοζάχαρο λεμονιού: βάζουμε στο μπλέντερ τις φλούδες λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βράζουμε το μείγμα στους 55 ͦ C για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βράζουμε για ακόμη 4 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα για 1 -1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος.

Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας επάνω το ελαιοζάχαρο και συνοδεύοντας με την κινόα και την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και το περνάμε από σίτα.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κινόα και αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμο (γύρω στα 15 λεπτά).Ετοιμάζουμε την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το τζίντζερ, αλάτι και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι καλά βρασμένες, τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, δουλεύουμε για 2 λεπτά και περνάμε τον πουρέ από σίτα.Ετοιμάζουμε το ελαιοζάχαρο λεμονιού: βάζουμε στο μπλέντερ τις φλούδες λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και δουλεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βράζουμε το μείγμα στους 55 ͦ C για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βράζουμε για ακόμη 4 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα για 1 -1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος.

Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας επάνω το ελαιοζάχαρο και συνοδεύοντας με την κινόα και την κρέμα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.