Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς Υλικά
2 κ.γ. Worcestershire sauce
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 φλ. φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
4 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
4 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερς
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το νερό τους τα μανιτάρια και να πάρουν καφέ χρώμα.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και μόλις εξατμισθεί το κρασί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα μπέργκερς: σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την Worcestershire sauce και αλατοπιπέρο και πλάθουμε σε μπέργκερς.
Τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα αλειμένη με ελαιόλαδο για 5-8 λεπτά από κάθε μεριά.
Χωρίζουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ψήνουμε και αυτά με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
Ακουμπάμε από ένα μπέργκερ επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι, τοποθετούμε 1-2 φέτες τυρί και μοιράζουμε τα μανιτάρια.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.