Follow us

Μακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα, ελιές, σέλερι, πιπεριές και σάλτσα από αρωματικό λαδολέμονο

Μακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα, ελιές, σέλερι, πιπεριές και σάλτσα από αρωματικό λαδολέμονο

Υλικά

Υλικά

250 γρ. πένες ριγέ ή κοφτό μακαρονάκι ή οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό με τρύπα

250 γρ. μοτσαρέλα σε μεγάλες μπουκιές

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

20 πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση

2 χοντρά κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε φέτες

2 μεγάλες πορτοκαλί ή κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι σε λωρίδες

Για τη σάλτσα

¾ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

⅓ φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.γ άνηθος

1 πρέζα ξερή ρίγανη

1 πρέζα φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκια λουΐζα

1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ½ φλ.

από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το σέλερυ και τις πιπεριές.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο και να βγάλει τα αρώματά του.

Αφαιρούμε το σκόρδο και μεταφέρουμε το ελαιόλαδο σε σέικερ μαζί με το λεμόνι, το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, τα αρωματικά βότανα και το αλατοπίπερο.

Χτυπάμε για 2 -3 λεπτά μέχρι το λαδολέμονο να γίνει σαν γαλάκτωμα.

Το δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το λεμόνι και τα αρωματικά ανάλογα με το γούστο μας.

Προσθέτουμε στη μακαρονοσαλάτα τη μοτσαρέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.