Follow us

Aνοιχτή πίτα με κολοκυθάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και βασιλικό

Aνοιχτή πίτα με κολοκυθάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και βασιλικό

Υλικά

Υλικά

6 φύλλα μπακλαβά ή 1 χωριάτικο  φύλλο για  πίτα ή 1 φύλλο κουρού

1 κ. κολοκυθάκια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 -3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες

1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα

½  φλ. γάλα

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φλ.ελαιόλαδο

1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το φύλλο που χρησιμοποιούμε είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να αποψυχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες.

Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 2 -3 ώρες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Κρατάμε στην άκρη περίπου 20 φετούλες.

Τις αλευρώνουμε και τα ελαφροτηγανίζουμε.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μεγάλο βαρύ μπολ, διαλύουμε καλά το αλεύρι στο κρύο γάλα, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τα φύλλα του βασιλικού ή του δυόσμου και αλατοπίπερο και δουλεύουμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια που έχουμε αφήσει να στραγγίζουν στο σουρωτήρι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο (αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα μπακλαβά τα λαδώνουμε και ανάμεσα).

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των κολοκυθιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 -35 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αβγό -γάλα και καλύπτουμε με τα τηγανισμένα κολοκυθάκια.

Ξεφουρνίζουμε και αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.