Υλικά
1 μελιτζάνα φλάσκαΥλικά
150 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα
80 γρ. σάλτσα ντομάτας φρέσκια
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
ε. π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τη μελιτζάνα, αφού την έχουμε κόψει στη μέση και την έχουμε χαράξει.
Αφού ψηθεί, τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθεί το λάδι.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αφού γλασάρει η σάλτσα ρίχνουμε τα μύδια, που τα έχουμε πλύνει πολύ καλά και τα έχουμε στραγγίξει. Μαγειρεύουμε τα μύδια για 1 -2 λεπτά, ώστε να μην χάσουν την υγρασία τους και μαζέψουν.
Μετά το 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πιάτο, τοποθετούμε τη μελιτζάνα, από πάνω με ένα κουτάλι ρίχνουμε τα μύδια με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με φέτα, την οποία έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια.
Αν θέλουμε, ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο ή σε σαλαμάνδρα για 2 λεπτά, να λειώσει λίγο η φέτα.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη.