Υλικά
500 γρ. παπαρδέλεςΥλικά
1 κ. διάφορα μανιτάρια (πορτσίνι, πλευρότους, πορτομπέλο, brown, λευκά)*
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο τρούφας
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό
5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανιτάρια και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συχνά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
Τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγη κρέμα ή λίγο από το νερό όπου βράσαμε τις παπαρδέλες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.
Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο είδος μανιταριών της αρεσκείας μας.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π.
Φάληρο. Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/01/19