Follow us

Φραγκόκοτα με μανιτάρια και πιπεριές

Φραγκόκοτα με μανιτάρια και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

2 φραγκόκοτες

1 κ. λευκά μανιτάρια ή ανάμεικτα (λευκά, brown, αποξηραμένα πορτσίνι) 

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

5 πορτοκαλί πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε οριζόντιες ροδέλες

¾  φλ. λευκό, ξηρό κρασί

1 φλ. ζωμός κότας

½  φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

10 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φραγκόκοτες, αφαιρούμε τυχόν πούπουλα, κόβουμε τα μπουτάκια και τις φτερούγες και το “καράβι” καθέτως στη μέση.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια.

Αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα λευκά μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλα, στα δύο αν είναι μέτρια ή τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά και το ίδιο κάνουμε με τα brown, αν χρησιμοποιούμε.

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμένα πορτσίνι (αν τα χρησιμοποιήσουμε) μέχρι να μαλακώσουν τελείως -συνήθως χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν σχεδόν τελείως τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις φραγκόκοτες απ' όλες τις πλευρές -θέλουμε να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια και τα γυρνάμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φύλλα του φασκόμηλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει λευκός ο χυμός αν τρυπήσουμε το στήθος με την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού, προσέχοντας να μην παραψηθεί.

Σερβίρουμε με νερόβραστο ρύζι μπασμάτι.Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.