
Υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο κατεψυγμένοΥλικά για 8 άτομα
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κύβους 2 εκ.
300 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους 1 εκ.
1 κ. σπανάκι φρέσκο
500 γρ. ξερά κρεμμύδια
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το “τσαλακώνουμε” με τα χέρια και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Βάζουμε σε μεγάλο βαρύ μπολ το γιαούρτι με τα αβγά και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, και βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σορτάρισμα για άλλα 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα γιαούρτι-αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Χτυπάμε το αβγό με μια κ.σ νερό και αλείφουμε την επιφάνεια.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ρυθμίζουμε τον φούρνο στη θέση που ψήνει μόνο από την κάτω μεριά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να μείνει για 15 λεπτά πριν την κόψουμε.
A.T.