Υλικά
Για τον ζωμό: Υλικά (για 2 άτομα)
100 κελύφη γαρίδας
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερι
40 γρ. φινόκιο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
50 ml λευκό ξηρό κρασί
Για τη σούπα:
50 γρ. καρότα
100 γρ. πατάτες
1 κλωνάρι σέλερι
1 πράσινη πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσο
1 πρέζα εστραγκόν
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
¼ ματσάκι μαϊντανός
¼ ματσάκι άνηθος
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά του ζωμού. Όταν πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
Τον αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και σουρώνουμε.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά της σούπας σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε.
Ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά τον ζωμό και το λεμόνι.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος χτυπάμε στο μπλέντερ τη σούπα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο -λίγο το βούτυρο και το ελαιόλαδο.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Marea" στη Θεσσαλονίκη.