Υλικά
1.500 γρ. πετρόψαρα φιλεταρισμέναΥλικά (για 5 άτομα)
1 λίτρο ζωμό από τα κόκκαλα τους
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. καρότο
300 γρ. πατάτες
100 γρ. σέλερι
200 γρ. κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
20 γρ. αλεύρι
100 γρ λευκό ξηρό κρασί
3 στήμονες σαφράν
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά.
Πουδράρουμε με αλεύρι και σβήνουμε με κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φιλέτα των ψαριών και το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτάΣερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Dome Real Cuisine", στη Θεσσαλονίκη.