Υλικά
600 γρ. καλαμαράκιαΥλικά
1 κ. ντομάτες
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί, αν θέλουμε) σε μεγάλα τετράγωνα
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
2 μέτρια κολοκυθάκια σε κύβους
2 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά χωρίς μεμβράνες και σπόρους, ψιλοκομμένη
6 μέτριες σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 γερή πρέζα κανέλα σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια: τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κόκαλο, τα μάτια και τα σκληρά τμήματα και ξεχωρίζουμε τα ποδαράκια.
Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 6 -7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικα εκτός από τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά, το ξυλάκι και τη σκόνη κανέλας και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να μην λιώσουν, και να χυλώσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε με καλό ψημένο ψωμί.A.T.