Υλικά
600 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες Υλικά
800 γρ. λευκόσαρκο ψάρι φιλέτο σε μπουκιές
1 λίτρο δυνατός ζωμός λαχανικών
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 μεγάλο πράσο σε φετάκια (μόνο το λευκό μέρος)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
¼ φλ. μπράντυ
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 κ.σ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.
Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά ρίχνοντας αλάτι.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψάρι από όλες τις μεριές για 2-3 λεπτά.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το σέλερι, το πράσο και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να πήξει το μείγμα, σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τις γαρίδες και το ψάρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.