Υλικά
150 γρ μεσκλάνΥλικά
10 φέτες σπεκ
20 σπόροι από ρόδι
Για τη βινεγκρέτ
150 γρ. μελάσα ροδιού
40 ξύδι λευκό βαλσάμικο
400 ml ηλιέλαιο
20 ml ελαιόλαδο
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
200 γρ. ανεβατό Γρεβενων
100 γρ. κρέμα τυριού
Για τους αρωματικούς ξηρούς καρπούς (ντούκα)
80 γρ. σουσάμι
10 γρ. φουντούκια
2 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
2 κ.σ. κύμινο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε σε ένα μίξερ με τη μουστάρδα και τη μελάσα ροδιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, μέχρι να δέσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το ανεβατό Γρεβενών και την κρέμα τυριού μέχρι να ενωθούν.Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, μεταφέρουμε σε γουδί ή σε μπλέντερ μαζί με τα μπαχαρικά και δουλεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα σαλατικά και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε με την κρέμα των τυριών, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών και των μπαχαρικών. *Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.