Follow us

Σαλάτα μεσκλάν με βινεγκρέτ ροδιού, ανεβατό Γρεβενών, σπέκ και αρωματικούς ξηρούς καρπούς

Σαλάτα μεσκλάν με βινεγκρέτ ροδιού, ανεβατό Γρεβενών, σπέκ και αρωματικούς ξηρούς καρπούς

Υλικά

Υλικά

150 γρ μεσκλάν

10 φέτες σπεκ

20 σπόροι από ρόδι

Για τη βινεγκρέτ

150 γρ. μελάσα ροδιού

40 ξύδι λευκό βαλσάμικο

400 ml ηλιέλαιο

20 ml ελαιόλαδο

10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν

200 γρ. ανεβατό Γρεβενων

100 γρ. κρέμα τυριού

Για τους αρωματικούς ξηρούς καρπούς (ντούκα)

80 γρ. σουσάμι

10 γρ. φουντούκια

2 κ.σ. κόλιανδρο ξερό

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

2 κ.σ. κύμινο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σε ένα μίξερ με τη μουστάρδα και τη μελάσα ροδιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, μέχρι να δέσει.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το ανεβατό Γρεβενών και την κρέμα τυριού μέχρι να ενωθούν.Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, μεταφέρουμε σε γουδί ή σε μπλέντερ μαζί με τα μπαχαρικά και δουλεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα σαλατικά και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.

Ανακατεύουμε με την κρέμα των τυριών, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών και των μπαχαρικών. *Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.