Follow us

Αρνάκι στη γάστρα πρεσαριστό, με κρέμα τραχανά, σάλτσα από πατζάρι και τσιπς από φιστίκια Αιγίνης

Αρνάκι στη γάστρα πρεσαριστό, με κρέμα τραχανά, σάλτσα από πατζάρι και τσιπς από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

Υλικά

1 αρνάκι γάλακτος γύρω στα 7 κ. σε κομμάτια

1 ματσάκι θυμάρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 ml ζωμός κότας

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. ζωμό από το ψήσιμο του αρνιού

300 γρ. τραχανά

300 ml νερό

3 ml λάδι τρούφας

50 γρ. κατσικίσιο τυρί

200 ml χυμό παντζάρι

100 ml από τα υγρά του αρνιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα το αρνί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 185οC.

Μολις ψηθεί, το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε τα υγρά από το ψήσιμο.

Τοποθετούμε το ψαχνό σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε επάνω βάρη, ώστε πρεσαριστεί το κρέας και να σχηματιστεί μια μπάρα.

Ενώνουμε τον χυμό από το παντζάρι με τα 100 ml από τα υγρά του αρνιού και φτιάχνουμε μια σάλτσα.

Βράζουμε τον τραχανά με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι τρούφας και μαλακό κατσικίσιο τυρί.

Τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα-μους.Βάζουμε στο μπλέντερ το φιστίκι Αιγίνης με το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ένα λεπτό φύλο με τον πλάστη της πίτας.

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 160οC.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σπάζουμε σε κομμάτια.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα πιάτο λίγη σάλτσα παντζάρι, δίπλα βάζουμε τη μους τραχανά και ένα κομμάτι από την "μπάρα" του αρνιού.

Πάνω από το αρνί ρίχνουμε λίγη ακόμα σάλτσα παντζάρι και γαρνίρουμε με το τσιπς από το φιστίκι Αιγίνης.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria", στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.