Υλικά
Για τα κολοκυθάκιαΥλικά
4 στρογγυλά κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα πολτοποιημένη
10 αβγά
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
8 φύλλα φρέσκου δυόσμου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ σκελίδα δυόσμου
150 γρ. ξινομυζήθρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τον αφρό γαλομυζήθρας
½ λίτρο κατσικίσιο γάλα
500 γρ. γαλομυζήθρα Χανίων
Εκτέλεση
Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε με προσοχή.
Έπειτα ψιλοκόβουμε την ψίχα τους, την αλατίζουμε και την τοποθετούμε σ΄ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε σε μια μπασίνα πάγο και νερό.
Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά.
Τα βγάζουμε στραγγιστά από το νερό και τα μεταφέρουμε αμέσως στην μπασίνα με τον πάγο και το νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα λαδώνουμε μέσα- έξω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
για 7 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σπάμε τα αβγά σε μια μπασίνα και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την ψίχα από τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τα αβγά και τον δυόσμο, ανακατεύοντας ζωηρά.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά, όταν πήξουν τα αβγά, σε 2 λεπτά περίπου.
Στο τέλος, προσθέτουμε και την ξινομυζήθρα.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια.
Για να ετοιμάσουμε τον αφρό γαλομυζήθρας, τοποθετούμε σε μπολ το κατσικίσιο γάλα και τη γαλομυζήθρα παγωμένα και δουλεύουμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα λεία υφή και αλατίζουμε.
Τοποθετούμε τη σάλτσα σε πιάτο ως βάση και τακτοποιούμε επάνω το γεμιστό κολοκυθάκι.*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.