Υλικά
1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδεςΥλικά
6 τσακώνικες μελιτζάνες καθαρισμένες ριγωτά
1 κ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
5 κόκκοι μπαχάρι
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες 5 εκ.
και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με μια κ.σ αλάτι.
Τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν, τις βγάζουμε και τις στύβουμε με τα χέρια μας.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.
Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ½ φλ.
ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπαχάρι, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ.
καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, κουνάμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε όπως είναι ή με λευκό ρύζι.A.T.