Υλικά
1 κ. μορσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδεςΥλικά
1 κ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
1 κ. ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και ζεματίζουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε γρήγορα τα φασολάκια μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε 1 φλ.
καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και το καρότο και ανακατεύουμε το φαγητό 2-3 λεπτά να μαραθεί το καρότο.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε 8 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
A.T.