Υλικά
500 γρ. μύδια με το κέλυφοςΥλικά
1 κ. μύδια ψύχα
1 κ. ρύζι καρναρόλι
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
Σβήνουμε με 60 ml κρασί και προσθέτουμε 1500 ml νερό η ζωμό ψαριού.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει al dente το ρυζι.
Πριν σωθεί το νερό, προσθέτουμε 80 γρ.
βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια με το κέλυφος και την ψίχα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά.
Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και σβήνουμε με τα υπόλοιπα 40 ml κρασί.
Μόλις εξατμισεί, προσθέτουμε το ρύζι και 100 ml νερό ακόμα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, το ξύσμα λάιμ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος"στη Θεσσαλονίκη.