Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και ψιλοκομμέναΥλικά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (βασιλομανίταρα)
100 γρ. αμανίτες καθαρισμένοι και ψιλοκομένοι
Ζωμός λαχανικών
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 πρέζα θυμάρι
100 ml λευκό κρασί
3 κ. σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος
20 ml χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα μανιτάρια και τα λαχανικά και το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε αμέσως.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.