Υλικά
1200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος σε μερίδες χωρίς χωρίς την πέτσαΥλικά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 μέτρια καρότα
250 γρ. μανιτάρια
1 ξύλο κανέλας
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
500 γρ. ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Τις αφήνουμε στην άκρη μαζί με το χυμό τους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί, χωρίζουμε τα κεφάλια από το πόδι και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να πάρουν καστανό χρώμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Προσθέτουμε το λιωμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλα, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Κρατάμε στην άκρη 5-6 φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τον υπόλοιπο βασιλικό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με ζυμαρικά, ρύζι, πλιγούρι, πατάτες τηγανητές ή στον φούρο ή πουρέ ή με φακέ ή ρεβίθια νερόβραστα.
Α.Τ