Υλικά
1 κ. πατάτες (όσο το δυνατόν ομοιόμορφες σε μέγεθος)Υλικά
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
130 ml γάλα πλήρες
αλάτι, λευκό πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό αλατισμένο (10 γρ.
αλάτι ανά λίτρο νερού).
Μόλις μαλακώσουν τόσο, ώστε η λάμα του μαχαιριού να τις διαπερνά εύκολα, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε ζεστές.
Τις περνάμε αμέσως από τον μύλο των λαχανικών (μικρές οπές).
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες ανακατεύοντας με το σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, τμηματικά, δουλεύοντας το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
Προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι καθώς και λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.