Υλικά
1 κ.πατάτες καθαρισμένεςΥλικά
400 γρ. καρότα καθαρισμένα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο κρύο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και περνάμε από τον μύλο των λαχανικών.
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και το στεγνώνουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 3’-4’.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το κρύο βούτυρο σε κομματάκια ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το σύρμα.