Υλικά
1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
λίγο θυμάρι
αλάτι
Για τη βάση
5 παξιμάδια σταρένια τύπου Κυθήρων ή λαδένια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Για την κρέμα
400 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι λιωμένο με το πιρούνι
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τα παξιμάδια και τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και πλάι τους ολόκληρες τις πιπεριές. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω τους τη 1 σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι και αλάτι.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξίδι, αλάτι και την άλλη σκελίδα σκόρδο.
Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με το μπαλσάμικο.
Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Πάνω στη βάση μοιράζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές πιπεριές με τον μισό δυόσμο. Συνεχίζουμε με την κρέμα και τελειώνουμε με κολοκυθάκια, πιπεριές και τον υπόλοιπο δυόσμο.
Περιχύνουμε με το ζουμάκι από τις πιπεριές.
Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
Tip
Αντί για κατίκι, βάζουμε οποιοδήποτε τυρί κρέμα.