Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. αλμυρά κρακεράκια
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
1 αγγούρι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό (ή ½ κ.γλ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
15 γρ. ζελατίνα
150 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
Στρώνουμε με μεμβράνη μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ. ή μια μικρή μακρόστενη του κέικ.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα κρακεράκια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
Πιέζουμε καλά με το χέρι μας ή με τη βάση ενός ποτηριού και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.
Λιώνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό σε ένα μικρό μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.
Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας, ρίχνουμε και τη ζελατίνα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στη βάση των κράκερ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το cheesecake για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρουμε.
Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.
Tip
Το στολίζουμε με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου και λεπτές φέτες αγγουριού, που θα κόψουμε στον τρίφτη της πατάτας και θα μαρινάρουμε με λεμόνι, αλάτι, ξίδι και ελαιόλαδο.