Υλικά
¾ του πακέτου φιογκάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
3-4 φύλλα σπανάκι
3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
3-4 κλωναράκια άνηθο
½ μπουκετάκι μυρώνια
2-3 κλωναράκια καυκαλήθρες
½ φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.
Χτυπάμε στο πολυμιξεράκι όλα τα υλικά του πέστο, ξεκινώντας με το λάδι και το σκόρδο και προσθέτοντας σταδιακά λίγα λίγα τα χορταρικά, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, ρίχνουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια. Δεν τα στραγγίζουμε, αλλά τα μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και το πέστο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό, μέχρι να ενωθεί καλά με τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Το πέστο αυτό διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, καλά κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι, με ελαιόλαδο να το καλύπτει.