Υλικά
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
200-300 γρ. κιμά μαγειρεμένο κοκκινιστό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι σε καρεδάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
100 γρ. ντοματάκι κονκασέ
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκυθάκι και το κριθαράκι σε δυνατή φωτιά για 3'-4'.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ταψί, προσθέτουμε τον κιμά, τα λαχανικά και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 25'.
Tip
Όταν ξανακάνετε κιμά για μακαρόνια, φτιάξτε τη διπλάσια δόση και φυλάξτε τον στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχετε έτοιμο κιμά και για μια διαφορετική συνταγή.