Υλικά
500 γρ. χωριάτικο φύλλο
1 κιλό σπανάκι
4 πράσα
4 μεγάλα κρεμμύδια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και σοτάρετέ τα με λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν, προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Μετά ρίξτε και το σπανάκι και αφήστε σε μέτρια φωτιά για αρκετά λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα. Αλατοπιπερώστε το και αφήστε το να κρυώσει.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, το μείγμα του κιμά και 2 αυγά.
Αλείψτε ένα φύλλο με ελαιόλαδο και απλώστε στη μία άκρη λίγη γέμιση. Τυλίξτε σε ρολό και μετά τυλίξτε το ρολό για να σχηματίσετε τη στριφτή πίτα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώστε τις στριφτές πίτες σε ένα ταψί, αφού το αλείψετε πρώτα με ελαιόλαδο.
Χτυπήστε τα 2 αυγά που περίσσεψαν και απλώστε τα στην επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 50 λεπτά.
Τip
Όταν σοτάρουμε κιμά, ανακατεύουμε διαρκώς και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια με την κουτάλα, ώστε να γίνει σπυρωτός.