Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
600 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
2 αυγά
250 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το κασέρι, τα αυγά χτυπημένα, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Αλείψτε με ελαιόλαδο το ένα φύλλο και απλώστε στη μία άκρη 1 κουταλιά από το μείγμα.
Τυλίξτε σε ρολό και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 200°C, σε αέρα και αντιστάσεις, για 20 λεπτά.
Τip
Αρωματίστε το μείγμα με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Τα πιο ταιριαστά είναι η ρίγανη, η μαντζουράνα και ο βασιλικός.