Υλικά
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο
2 τριμμένα καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τα καρότα και το πράσο και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.
Αφήστε για λίγα λεπτά, ρίξτε το ρύζι και ύστερα από 2'-3' ρίξτε τον ζωμό.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και τα βρασμένα ρεβίθια και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 15' περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να στεγνώσει το ρύζι.
Tip
Σερβίρετε αυτό το πιλάφι με ψητό αρνάκι ή ψητό κοτόπουλο.