Υλικά
250 γρ. κόκκινες φακές
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
250 ml κρέμα καρύδας
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό λάιμ και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Ρίξτε στην κατσαρόλα τις φακές, το κάρι, τις τσίλι πιπεριές και τις ντομάτες. Προσθέστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Αλατίστε, ρίξτε την κρέμα καρύδας και αφήστε για άλλα 2-3 λεπτά στη φωτιά. Σερβίρετε με τον φρέσκο κόλιαντρο και λίγο χυμό λάιμ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Tip
Αρωματικό πιάτο με ξεχωριστή νοστιμιά, που μας ταξιδεύει στην Ασία.