Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
75 γρ. λάδι
100 γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό φρέσκια ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Bάζουμε τον κιμά με το λάδι και το σκόρδο να καβουρδιστούν, προσθέτουμε την ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Bράζουμε πολύ λίγο το κριθαράκι και το βουτυρώνουμε μέσα στο πήλινο τσουκάλι.
Aναποδογυρίζουμε και τον κιμά, το ανακατεύουμε και το φουρνίζουμε για 30’.