Υλικά
1 φύλλο κρούστας
1 κιλό μελιτζάνες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας λάδι (για τη γέμιση)
150 γρ. λάδι (για το φύλλο)
1 κρεμμύδι
300 γρ. κιμάς
1 δόση μπεσαμέλ
2 αυγά
80 γρ. φέτα
1 κύβος
60 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για περίπου μιάμιση ώρα (για να ξεπικρίσουν). Εν τω μεταξύ ετοιμάστε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Μετά ρίξτε τον κιμά και τις μελιτζάνες, μαζί με τον κύβο και λίγο νερό.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι μελιτζάνες.
Όταν κρυώσει, προσθέστε την μπεσαμέλ και τα τυριά και μετά τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως χτυπήσει με λίγο αλατοπίπερο.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνετε το φύλλο, αφού το λαδώσετε ελαφρά με ένα πινέλο.
Ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.