![ΨΗΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ](https://tasty.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/763x306/crop/both/c9/c9d60c4fcd51457c8a64612e7557f441.jpg?quality=90&404=default&v=2)
Υλικά
15-20 ντομάτες πομοντόρια, πλυμμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζουμε ή αλείφουμε πάνω του ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι.
Στρώνουμε τις ντομάτες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αλάτι.
Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να φαίνονται οι ντομάτες μας ξερές εξωτερικά αλλά να παραμένουν ελαφρά ζουμερές στο κέντρο.