15-20 ντομάτες πομοντόρια, πλυμμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζουμε ή αλείφουμε πάνω του ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι.
Στρώνουμε τις ντομάτες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αλάτι.
Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να φαίνονται οι ντομάτες μας ξερές εξωτερικά αλλά να παραμένουν ελαφρά ζουμερές στο κέντρο.
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.