Follow us

Μοσχάρι με Πατάτες στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από λαιμό

1 1/2 κιλό πατάτες

2 κρεμμύδια

3 ή 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

ελαιόλαδο

αλάτι

ρίγανη

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας (κομμένο σε κομμάτια) με τα κρεμμύδια μαζί για μία περίπου ώρα και ξαφρίζουμε.

Το ζωμό τον κρατάμε. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας, τα βρασμένα κρεμμύδια (αφού τα πατήσουμε με ένα πιρούνι) λίγο ζωμό που έχουμε κρατήσει, αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο ρίγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα και όταν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό που έχουμε αντί για νερό.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.