Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από λαιμό
1 1/2 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια
3 ή 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας (κομμένο σε κομμάτια) με τα κρεμμύδια μαζί για μία περίπου ώρα και ξαφρίζουμε.
Το ζωμό τον κρατάμε. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας, τα βρασμένα κρεμμύδια (αφού τα πατήσουμε με ένα πιρούνι) λίγο ζωμό που έχουμε κρατήσει, αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο ρίγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα και όταν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό που έχουμε αντί για νερό.