Υλικά
10 μέτριες στρογγυλές πατάτες για φούρνο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κύβο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1/3 κούπας λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τον κιμά όπως συνήθως τον κάνουμε για μακαρόνια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τον κύβο το πιπέρι και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει μέχρι τη μέση τις πατάτες.
Βγάζουμε τις πατάτες, κόβουμε λίγο τη βάση τους για να στέκονται και τις σκάβουμε αφήνοντας γύρω -γύρω ένα εκατοστό.
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί στις φωλιές που δημιουργήσαμε και τις γεμίζουμε με κουταλιές κιμά.
Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με πολύ λεπτές φέτες πατάτας (για να μην καεί ο κιμάς κατά το ψήσιμο).
Βάζουμε στο ταψί ένα ποτήρι ζωμό από αυτόν που περίσσεψε από το βράσιμο της πατάτας και προσθέτουμε και το λάδι, ή αν θέλουμε μισό λάδι μισό βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι πατάτες. 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό, αφαιρούμε τις φέτες που σκεπάσαμε τις πατάτες, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ξαναβάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν.