Υλικά
•1 κιλό μελιτζάνες
•700 γρ. κιμά
•1 κρεμμύδι σε κυβάκια
•2 - 3 πράσα σε κυβάκια
•1 κιλό ντομάτες σε κυβάκια
•1 κουταλιά πελτέ
•½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•100 γρ. κουκουνάρι
•100 γρ. σταφίδες
•300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη
•½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
•λάδι για το τηγάνισμα
•100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C. Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το πράσο και τον κιμά για 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη, τον μαϊντανό και ένα ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει και να πιει όλα τα υγρά του.
Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τις οποίες έχω κόψει σε μακρόστενες φέτες.
Μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτω το κουκουνάρι και τη σταφίδα.
Παίρνω μία μία τις φέτες μελιτζάνας, τους βάζω μία κουταλιά της σούπας κιμά και τις τυλίγω σε ρολάκια.
Πασπαλίζω ένα ταψί με λίγη φρυγανιά και από πάνω στρώνω ένα ένα τα ρολάκια.
Αφού βάλω όλα τα ρολάκια, απλώνω από πάνω τα κίτρινα τυριά.
Βάζω το ταψί στον φούρνο για 30 - 35 λεπτά. Σερβίρω ζεστές τις μελιτζάνες, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.