Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό ανθότυρο
6 κ.σ. κοπανιστή
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
2-3 πολύ ώριμες ντομάτες σε ροδέλες
1 κ.γλ. ξερό θυμάρι ή μερικά κλωναράκια φρέσκο
ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το ανθότυρο, την κοπανιστή, το γιαούρτι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα γενναιόδωρα.
Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο θέλει μπόλικο λάδι για να βγει νόστιμο.
Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω στη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα γενναιόδωρα το καθένα ξεχωριστά.
Γυρίζουμε ένα ωραίο γείσο, χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα και λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο την επιφάνεια.
Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.
Tip
Με σπιτικό φύλλο γίνεται ακόμα πιο νόστιμη! Προσωπικά, την προτιμώ πολύ λεπτή, σαν πίτσα. Αν σας αρέσει κι εσάς, βάλτε ένα μεγαλύτερο ταψί, για να βγει όσο πιο λεπτή γίνεται.