Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
½ ποτηράκι λευκό κρασί
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 αβγό
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το μοσχοκάρυδο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15'.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αβγό (χτυπημένο), τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου.
Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο μας.
Τοποθετούμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά.
Τα κόβουμε στα τέσσερα. Βάζουμε στο κάθε τετράγωνο γέμιση και τυλίγουμε τον λαιμό σε πουγκάκι.
Τοποθετούμε τα πουγκάκια στο ταψί και τα λαδώνουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο, για 30' περίπου.