Υλικά
375 γρ. ρεβίθια αποφλοιωµένα (3/4 από το σακουλάκι)
1 κουταλιά της σούπας σόδα
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
3 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας µουστάρδα σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
νερό ή ζωµό λαχανικά
1 φλιτζανάκι του καφέ µανέστρα
χυµός από ένα λεµόνι
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
Εκτέλεση
Μουλιάζουµε τα ρεβίθια σε νερό από βραδύς και µισή ώρα πριν τα βράσουµε ρίχνουµε µέσα στο νερό 1 κουταλιά της σούπας σόδα.
Τα στραγγίζουµε και τα ξεπλένουµε ελαφρώς.
Στο µεταξύ σοτάρουµε το κρεµµύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουµε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, µουστάρδα σε σκόνη και νερό ή ζωµό (ή και τα δύο) έτσι ώστε να τα σκεπάζει µε το παραπάνω.
Βράζουµε σε χαµηλή φωτιά µε κλειστή την κατσαρόλα και προς το τέλος ρίχνουµε τη µανέστρα.
Προσθέτουµε νερό αν χρειάζεται. Αφήνουµε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόµη και τέλος ρίχνουµε το χυµό λεµονιού στον οποίο έχουµε διαλύσει το ταχίνι.
Έτσι έχουµε µία αρκετά πηχτή, νόστιµη και θρεπτική σούπα.