Υλικά
1 µέτριο λάχανο κοµµένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πράσα (µόνο το λευκό µέρος), πλυµένα και κοµµένα σε ροδέλες
3 καρότα, τριµµένα στον τρίφτη του κρεµµυδιού
1 µατσάκι άνηθος ψιλοκοµµένος
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
3-4 κόκκοι µπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές σούπας µουστάρδα (απαλή)
Εκτέλεση
Βράζουµε άφθονο αλατισµένο νερό και ζεµατίζουµε το κοµµένο λάχανο για 3 λεπτά.
Το σουρώνουµε πολύ καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
Αλατίζουµε και µαγειρεύουµε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν.
Ρίχνουµε το ρύζι, το µπαχάρι και την πάπρικα (αν βάλουµε).
Προσθέτουµε βραστό νερό να υπερκαλύψει το περιεχόµενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
Μαγειρεύουµε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, και στη συνέχεια προσθέτουµε και τη µουστάρδα.
Μαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι και τραβάµε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουµε τον άνηθο, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.